woensdag 23 juli 2014

Voor Robbe, op zonne-energie!

Het naaien wilde maar niet vlotten deze vakantie. Overal aan begonnen, niets afgewerkt en alles maar laten liggen. Een leerkracht heeft veel tijd in de vakantie, jaja, da's waar, maar tijd die hélemaal naar de twee meisjes gaat. Van naaien kwam er de laatste weken niet veel meer in huis.
Vandaag besloot ik het zwembadje van de meisjes buiten te installeren , en terwijl zij ploeterden in het water, verhuisde ik mijn naaimachine naar buiten, en werkte ik nog een projectje af. Heerlijk weertje, de zonne-energie deed wonderen voor mijn naaiachterstand!

Dit Noodlehaed-turnzakje, volgens deze tuto , was in een wip gefikst. Heel snel en leuk om te maken!
Het wordt de verpakking van een cadeautje voor Robbe, het niet-meer-zo-kersverse broertje van een vriendje uit de klas van Léonie. Het kereltje is al 6 maand oud, en het babybezoekje is er nog steeds niet van gekomen...

Wat er in het zakje zit, wordt later onthuld ... ik leg de laatste hand aan de afwerking!
Het zakje (met dezelfde gele binnenvoering) is gemaakt uit gele stevige gabardine, die ik online kocht bij Koekepeertje, oorspronkelijk om een broek voor Léonie mee te maken, maar nu dan toch herbestemd. De stof met de giraffenprint kocht ik in de bakstenen winkel van Pand Diependaele, het was het laatste anderhalve metertje dat nog op de rol zat... heel leuk, veelzijdig jongensstofje van een goede kwaliteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Appelblauwzeegroenmintturquoise?

Enfin, iets tussen blauw en groen moest het dus worden. De meningen over de nieuwe kleur in Léonie's kamer zijn verdeeld: "Ah, mo...