zondag 12 juni 2016

Vlaanderen-Schotland

Het regent hier de laatste tijd achterneefjes en achternichtjes. De voorlaatste op de "planning" was achternichtje Harper. Een meisje met een Vlaamse mama en een Schotse papa. Ja, onze familie doet het nogal internationaal. Globalisering, weet u wel.

Geïnspireerd op de Schotse ruiten, koos ik voor Harper een stofje met een geometrisch patroon.
Een stofje van Riley Blake, dat ik enkele maanden geleden vond bij Lavvie Ebbel. Ga er maar eens kijken, het staat er nu in promotie. De dame achter Lavvie Ebbel is trouwens een heel vriendelijke en behulpzame dame. Het is in ieder geval niet de laatste keer dat ik er binnen zal stappen, want eenmaal onze bouw af is, zal ik er gevaarlijk dicht bij wonen....

Harper kreeg een Grace jurkje voor volgende zomer. Het fantastische gratis patroontje van Emma & Mona heeft al veel dienst gedaan intussen.
Ik maak babykleedjes trouwens altijd in maatje 80/86, want die vallen toch altijd net iets mooier als ze al kunnen rondhollen, niet?
Bijpassend kreeg Harper ook enkele slabbetjes. Die heb je nooit teveel!
Het patroontje tekende ik zelf.
En nu afwachten tot de jongste telg zich aankondigt. Ik gok op een jongen. 

Intussen moet ik héél dringend beginnen naaien voor mijn eigen dochters. De schaapkes hebben nauwelijks nog iets in hun kast hangen.


Stof: Cottage Triangles van bij Lavvie Ebbel uit Velzeke.
Patroon: gratis patroon Grace-jurkje Emma & Mona


2 opmerkingen:

Appelblauwzeegroenmintturquoise?

Enfin, iets tussen blauw en groen moest het dus worden. De meningen over de nieuwe kleur in Léonie's kamer zijn verdeeld: "Ah, mo...