Konijntjes voor Noah

18 neven en nichten in de familie. Als die zich beginnen voortplanten, komt daar voor je het weet een veelvoud uit voort... en we zijn goed bezig. Ik heb al mijn bijdrage gedaan met onze twee jongedames, en dan zijn er nog 5 andere achterkleinkinderen van ongeveer dezelfde leeftijd.

Vandaag hebben we een bijzonder feestje. Er is een 7e achterkleinkindje bijgekomen in de familie, Noah. De eerste van een volgende golf achterkleinkinderen die dit voorjaar en deze zomer op komst zijn. 

Ik maakte een cadeaupakketje met het stofje Rabbit Race van Soft Cactus, waarvan ik heel wat besteld had. Want wat een zalig stofje is me dat zeg! Prima kwaliteit, héél zacht, makkelijk te verwerken en met een geweldige print.

Mijn eerste bestelling deed ik bij Petite Couture, waar ik toen een jurkje voor de jongste mee maakte. Het meer dan geslaagde resultaat zag je hier al. Het stofje was al snel uitverkocht bij Petite Couture, waardoor ik dan maar nog 2 meter extra bestelde bij Soft Cactus zelf.Het basisstuk van het pakketje voor Noah is het Zo Geknipt jasje, aaaaaaltijd een topper als babycadeautje, toch?

Voor de binnenkant gebruikte ik een luchtige witte nicky velours van bij De Stoffenkamer.
Een ideaal jasje voor de zomer en het beginnende najaar.
Ik maakte ook een luiertasje voor onderweg.
De meeste luiertasjes zijn veel te compact voor een dagje weg... want wat ben je nu met een tasje waar maar 4 luiers in kunnen? Daarom maakte ik er eentje waar er wel 8 in kunnen, om de hele dag droog door te komen.

Het patroon voor het pampertasje tekende ik zelf, geïnspireerd door iets gelijkaardigs dat ik op Pinterest tegenkwam. Ik wil wel een tutorial schrijven voor wie er eentje wil: laat je horen!
Een luchtig zomerdekentje komt ook altijd van pas. Ik maakte er eentje uit dezelfde luchtige nicky velours als het jasje.
Ik volgde de werkwijze van Cozette, die hier
te vinden is.
Ik voegde er een eigen toets aan toe, met een lusje om het dekentje ergens te kunnen ophangen of vastmaken.

En slabbetjes, tja, die heb je nooit teveel, dus ik naaide er nog eentje om aan het pakketje toe te voegen. Noah kan nu morsen in stijl.

 
  
En nu snel de dames aankleden voor het feestje. 
Ze zijn al in hun nopjes want hoera, het is ideaal jurkjesweer vandaag !

Over het cadeautje van volgende week, schrijf ik volgende week ...


Reacties

 1. Ik zou heel blij zijn met zo'n geboortepakket. Mooie creaties. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik hoop dat ze er blij mee zijn :)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Bedankt! Ik kreeg van de mama en papa vandaag een ontroerend berichtje dat ze er heel blij mee zijn! Fijn

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Heerlijk zomers (+ tutorial)

Voor Cosette ~ en voor het goede doel !

Grace-ieuze konijnen