zondag 31 augustus 2014

Toddler Ivy en de vloek

De Toddler Ivy, één van de vele mooie stofjes van Soft Cactus. Toddler Léonie kon naar eigen zeggen nog wel wat extra kleedjes gebruiken ("mama, ik heb nog niet zoveel kleedjes, dat is niet ééééérlijk....") dus in het laatste vakantieweekend deden we er nog maar eens een kleedje bij.

Ik twijfelde eerlijkgezegd wel wat aan de stof. Ze is uiteraard heel mooi, maar Léonie past vooral goed met felle kleuren... en ik vreesde dat dit stofje misschien nogal flets zou kunnen uitvallen.

Mijn eerdere twijfel over de stof, ging later over in twijfels over het patroon, over de voering.... ik heb een hele avond getwijfeld, herbegonnen, opnieuw nagedacht, ... en uiteindelijk, vind ik het kleedje niet 100% kloppen. Ik weet niet waarom maar het voelt niet juist.

Bovendien zorgde m'n strijkijzer bij de afwerking van de zoom deze morgen dan ook nog eens voor een stroomuitval... er moet een vloek heersen op dit kleedje, het kan niet anders. Het strijkijzer blijkt zelfs volledig de geest te hebben gegeven.

Ik koos voor een rokdeel met stolpplooien. Met het zicht op de herfst, voerde ik het met voeringstof in viscose, zodat het ook makkelijk met broekkousen gedragen kan worden als het wat kouder wordt.
Zoals je ziet, is het rokdeel niet meer mooi gestreken na de afwerking, waardoor het maar wat hangt te hangen.

Gelukkig heb ik nog genoeg stof over voor nog zo'n extra bloesje, wat mijn gevoel van mislukking van vandaag misschien toch wat kan goedmaken.

Dan maar de foto's:

Voor de sluiting koos ik bovenaan op de schouders voor twee flapjes met drukknopen.Tussen het bovenstuk en het rokdeel naaide ik een lintje in kant.Ondanks de twijfel van mama, was Léonie er dan toch nog blij mee. Oef.

Enne.... tips voor goede strijkijzers, altijd welkom. Die van mij gaan doorgaans maar 2 jaar mee.


Stof: Toddler Ivy van Soft Cactus van Klijntje
Patroon: Bovenstukje uit SVDHZ maat 110-116


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Appelblauwzeegroenmintturquoise?

Enfin, iets tussen blauw en groen moest het dus worden. De meningen over de nieuwe kleur in Léonie's kamer zijn verdeeld: "Ah, mo...