dinsdag 19 augustus 2014

Terug naar school ... in een restje

Net terug van 2 weken Frankrijk, en blijkt dat de weermannen en -vrouwen niet veel goeds meer voorspellen voor de rest van de zomer. Vinden we dat erg? Een beetje wel ja, maar goed, we bekijken het positief: ideaal naaiweertje!

Geen extra zomerstukken meer vanaf nu, tijd om aan de herfstcollectie van dochterlief te beginnen. De terug-naar-school-projectjes die in m'n hoofd zitten, krijgen stilaan vorm.
Ik vond bij de webshop van Klijntje heel wat leuke stofjes, maar ik moet nog even wachten op m'n pakketje, aangezien zij nog even in verlof zijn. Ik rommelde dan maar wat in m'n stoffenhoek, op zoek naar een overschotje waar ik nog wat mee kon doen.

Het stofje Hedgehoglets van Michael Miller vond ik vorige winter bij Pand Diependaele in Oudenaarde. Ik maakte er eerder al eens een jurkje mee, maar ik zag er meteen ook een bloesje in. Het is een vrij druk stofje, dus ik hield het bloesje eenvoudig van snit. Enkel het kraagje gaf ik wat meer pit met een zigzaglintje ertussen.

Het bloesje werd een Blush, een patroontje uit Homemade Mini Couture. Geweldig leuk en duidelijk patroontje! Met een vrolijk kraagje en knoopjes achteraan. Aangezien ik nog steeds een heilige schrik heb van knoopsgaten (of vooral mijn machine, denk ik) werden het weer kamsnaps, in dezelfde kleur als de egeltjes.
En het model was er weer blij mee, hoera!

 

Ik maak er de komende weken nog wel eens eentje denk ik... zodat ze goed gewapend het nieuwe schooljaar in kan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Appelblauwzeegroenmintturquoise?

Enfin, iets tussen blauw en groen moest het dus worden. De meningen over de nieuwe kleur in Léonie's kamer zijn verdeeld: "Ah, mo...